PROJEKT GINOP

A projekt címe

Externlogisztika üzleti folyamatainak fenntarthatóságot figyelembe vevő holisztikus optimalizálása

A project célja

Közúti szállítási folyamatok általános hatékonyság-növelése

A kedvezményezett neve: NEXOGEN Informatikai Fejlesztő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt kezdete: 2017.09.29.
Projekt vége: 2021.12.27.
A támogatás összege: 844 520 306 HUF
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.2.1-15-2017-00078
A projekt támogatási intenzitása: 73%

A project célja

2021.12.27.-én befejeződött a Nexogen Kft., a Waberer’s International Nyrt. és a győri Széchenyi István Egyetem közös projektje, az „Externlogisztika üzleti folyamatainak fenntarthatóságot figyelembe vevő holisztikus optimalizálása” című fejlesztés. A projekt célja egy olyan döntéselőkészítő szoftver megalkotása volt, mely segítségével a közúti fuvarozás folyamatai költség- és energiatakarékosabbá válhatnak. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 1,058 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A nagy flottákat kiszolgáló fuvartervezési és összerendelési folyamatok lassúnak és elégtelennek bizonyultak, emberi erővel nem lehetett áttekinteni az összes variációt és meghatározni az optimális útvonalakat. Az iparági megoldások jellemzően a teljes folyamat egyik szereplőjére vonatkoztatva optimalizáltak csak, lokális legjobb megoldásokat eredményezve. Jelen fejlesztés legfontosabb célkitűzése a hatékonyság holisztikus, azaz az egész válalalt működésén nyomon követhető növelése, ami az üresfutás és a várakozási idő minimalizálásában jelenik meg úgy, hogy közben a sofőrök munkaterhelése nem növekszik és általános munkakörnyezetük javul.

A fejlesztési folyamat végén két, interdependens termék jött létre, melyek együttes használata biztosítja a teljeskörű holisztikus optimalizációt. Az AI Planner a fuvarfeladatok és a megrendelések összerendeléséért, az AI Operator a megfelelő útvonalak kiválasztásáért felel. Egy Egy itinert optimálisnak lehet tekinteni, ha adott feladat és kapacitás összerendelésre nézve, egy előre választott teljesítménymutató szerint a legjobb, és az összes egyéb előre definiált teljesítménymutatóban jelentkező – az adott teljesítménymutatóra optimalizált itinerhez képest megjelenő – veszteség minimálisra csökkenthető használatával. A rendszer képes számításba venni az átakasztásokat, valamint az intermodális csomópontokat, melyek segítségével tovább javíthatóak a szállítás feltételei. A beépített szenzorális ellenőrzés segítségével a rendszerek képesek folyamatosan nyomon követni a fuvarvégrehajtást, és a tervezett itinertől való eltérés esetén értesítik az operátorokat és végrehajtják a szükséges áttervezéseket.